Kari Ketam Mabeles

Itu dah takde modal lewteww  nak update blog...dah start dah update kembali resepi budget naked chef...
Oppsss sila jangan biru disini naked chef bukan masak dalam keadaan tak berbaju atau bogel tau...
Naked Chef macam masak sempoi gitu like Jamie Oliver..
Ok..ok resepi hari ini yang kita nak kongsi disini ialah Kari ketam..







Tetiba pula haritu teringin bangat nak makan Ketam lelaju balik koje terus pergi Giant cari ketam..
Sekali memang terbaik lah ketam haritu sekilo Rm19.90 je rembat 3 ekor aje moga anak2 tak
makan ketam daddy pun sama kureng...Dah balik baru terfikir nak masak apa nasib baik buka lemari ais ada santan kotak mari kita bikin Kari Ketam lah...

Jom Cekidaut Bahan dia...
Opkos kena ada KETAM
Rempah Kari /Rempah 3 beradik
Daun Kari
Bawang Merah
Bawang Putih
Halia
Santan
Air Asam Jawa
Tomato
Bendi(optional) tp sy letak sy suka sy suka

Cara2nya...
Tumiskan bawang merah,bawang putih dan halia sampai kekuningan,masukkan rempah 3 beradik,rempah kari dan daun kari sehingga naik bau..(rempah kari kacau dengan sedikit air)..Masukkan ketam dan sedikit air asam jawa tutup sekejap periuk..Bila ketam dah masak masukkan santan biar sehingga mendidih masukkan garam secukup rasa,tomato dan bendi..Siap..Boleh dah makan..






No comments :

Total Pageviews