Dadih Coklat #Untuk Jamuan Raya Aqilah

Hari ini Kafa my doter ada buat Jamuan Raya so haruslah potluck kann..Mama plak kerajinan memang amat tinggi maka dadih cekelat saja yang boleh hewhew..Lagi pun my doter pun request dadih je so mama dengan senang hati buat lallalallala..Balik keje singgah supermarket sat beli instant dadih sudah dengan susu cair..
Balik rumah laju² terus buat senang kekdahnya pun..
Hokeh mula² kena "jerangkan" air 3000ml sehingga mendidih...



Selepas itu masukkan 1 tin susu cair..kome bole guna brand ikut suka...


Dah mendidih padamkan api dan  kacau bahan dibawah sehingga sebati@rata


 

Tadaa...dah jadi ghupe macam air milo suda..



Masukkan dalam jag seperti gambarajah dibawah untuk kesenangan 
tatkala menuangkan didalam bekas² kecik itu..


Seee...Senangkan takde la tumpah² nanti..


Biarkan sejuk sebentar sebelum tutup bekas kecik tu..

 

Tutup rapat² anak² datang rapat budget dapat merembat sebekas empat...huhu..


Masukkan dalam peti ais untuk kesejukkan tahap kutub utara*tipu
Siap untuk dimakan..



P/s:Geram dah buat banyak² my doter cakap cikgu suruh bawa sedikit nanti tak habis..erkk pingsan bawa semua anakku..



4 comments :

:: Mrs.Eady :: said...

rajin nyer :)

yuyu said...

i love dadih!! selalu buat.. lagi2 perisa coklat.. aucchh my feveret.. anyway.. singgah sini n follow u dear.. :)

ct kektus said...

dadih lah senang di buat kan kak. :)

kak ina kl said...

salam ziarah

kecian anak kamu..semuga dah cepat semboh.

Yana dan broframestone tu member blogger yang akak kenal

Total Pageviews