1st Time Aqil Kena Masuk Gas


Takde semangat nak raya sikecik bucuk masham nih kerap betul jatuh sakit.
Semalam Aqil batuk² tetibe dengar nafas dia bunyi macam orang ada asma.
Nasib baik sebelum tu doc ada ajar tengok kira pernafasan tu..
kalau seminit dalam 40 kali perut dia turun naik tu[bernafas] kira normal tapi kalau 50 kali 
dan keatas tu memang dia dah sesak nafas,
lagi doc ada ajar juga kalau dia bernafas dengan kwasan perut tu nampak bintik² naik atau nampak tulang dia itu pun sama dia dalam keadaan yang harus cepat dibawa kehospital..
Semalam apa doc ajar pun tak kira terus je laju pergi hospital lepas dengar dada dia berbunyi..
Oh mungkin sebab sendiri pun ada asma so boleh tau la bunyi dia..Malam tadi patut la tengok Aqil tak boleh tido lepas pergi hospital check terus kena masuk gas..
Balik rumah aqil terus tido lena sampai pagi...cer tengok muka Aqil ada bintik² sampai sekarang pun doc tak pasti kenapa..Maybe alergik ubat dari dermatology sebab Aqil ada Optic Ezema ..
Doc kata tunggu sampai 7 hari antiobtik tu habis so selepas itu boleh check darah untuk find out apa punca nih..Kesian Aqil sekarang pun mandi kena pakai ubat hospital tak boleh pakai sabun lain..
Rumah pun dah bau macam hospital cium aqil pun bau ubat je,hari² pun kena makan ubat 
tapi  takpe la anak  janji kamo sihat  mama daddy sudah senang hati..

P/s:Ada masa nanti baru nak update story dari Wordless Wednesday nih..



1 comment :

mummycda said...

cepat2 sembuh yer adik aqil....cuaca sekarang tak menentu kejap panas kejap hujan..pastu jerebu lagi....anak ida pun tak berapa sihat sekarng...

Total Pageviews