Sup Cendawan Tiram


Ini bukan blog masakan walaupun banyak plak entry masak² hewhew..


Kalau maless cerita terus bagi resepi aci tak?konon budget naked chef tersohor huahuahua!!!Haritu tetiba plak teringin makan Sup Cendawan padahal tak makan pun cendawan tu...*tapi pelik sup cendawan kat pizza tu bole plak huhuhu...Lantakkan teringin tapi nak makan sup je pun cendawan letak tepi..Chopp bitau kome awal² kalau ada update masak² itu semua punca teringin la kalau tak memang harapan kelaut selat melaka..So jangan plak buhsan yea tetiba penuh entry masak².. sekarang banyak benor yang teringinnya..


Tengah masak Gas kome abis...Call num ini..


Okey let's cekidaut bahan yang digunakan...

*Cendawan Tiram
*Carrot
*Isi Ayam
*Kiub Ayam
*Bawang putih
*Bawang merah
*Halia
*Daun Bawang/Sup [Hiasan]


Cara²..
Kome tumis dulu bawang merah,putih dan halia yang telah dihiris/tumbuk [ikut suka kome] sehingga wangi masukkan isi ayam tadi goreng sebentar dan masukkan air..Bila dah mendidih masukkan kiub,cendawan dan carrot tadi..Biarkan sehingga mendidih tutup api dan hidangkan...




P/s:kalau kome guna periuk kecik atau kuantiti air yang sedikit dah pakai kiub tu tak payah pakai garam tapi kalau kome mau cepat darah tinggi letak le..hewhew..





Tekan PRINT kalau kome nak tiru...
#RicohSP100e



Ada 88 sen je..Jom skodeng Sini!!

4 comments :

:: Mrs.Eady :: said...

amboiiii kemain sup dia!

Nora Karim said...

sedap pulak tgk sup ni...

Mrs Ledibet said...

@:: Mrs.Eady ::

HEHE...biasa je..

Mrs Ledibet said...

@Nora Karim

tgk je tak rasa lg memang sedap hhuhuhu

Total Pageviews