Ayam Pandan & Ayam BlackPepper [Sahur #3,4 Ramadhan]


Hamboi semua pakat update dalam blog menu² sahur berbuka kte pun nak jugak..hehe tapi sahur #3Ramadhan baru boleh masak sendiri sebab 2 hari kena sahur dekat hospital..[nanti kte story later]..Tahun nih dah masuk tahun kedua bersahur dirumah sendiri selalu bangun² je semua bonda dah sediakan..sob..sob..Maka haruslah bertungkus lumus sendirian menyiapkan lauk untuk bersahur ..ishk bunyi tampak sadiss je kahkah..Nasib baik dalam kerelaan tanpa kepaksaan Incek Rajin datang menjengah untuk masak kalau tak cik Somi bersahur makan biskut cicah teh 'o' lah gamaknya..Masa #2Ramadhan tu sahur dihospital incek Chubby ada beli Ayam Pandan sekali tak cukup plak so makan dah agak terkujat..Masak sendiri nih puas hati dapat makan banyak²  cicah plak sos thai terbaek..dasar perut tong besar ekeke..Haritu pernah buat Ayam Pandan Gelora tapi hentam keromo je lani kte ikut resepi memang sedaplah..cuma tak letak madu je..[resepi kat Entri Ayam Pandan Gelora]


#4Ramadhan stok ayam dalam esbok ada lagi so jom kte masak lelaju Ayam Blackpepper mudah dan ringkas tanpa batu lesung pun boleh hanya perlukan serbuk instant sahaja..muahahaha..Ala bukan malaess la rumah kte takde batu lesung..Nak resepi jugak..korang beli instant punye pastu ikut je direction dia..senangkan...Incek Chubby tambah sampai 2kali yang pasti walaupun hanya instant ayam itu dimasak dengan kasih sayang barulah sedap..kuikui..Eh bukan lauk ayam je haruslah sekali dengan sayur campur goreng..2 lauk je sudah cukup tak baik membazir ala 2 orang je pun nak makannyer...





"Bersahurlah kamu kerana dalam sahur itu ada keberkatan."
(H.R. Bukhari & Muslim)


1 comment :

SoLy SoLicious said...

sangat menggoda....oh tidak ~ sabar2

Total Pageviews