Early Dinner At Nasi Ayam Mancongkam


Bila takde modal nak update blog gini la ghupenye penuh entry makanan je..itu namanya dah ketandusan idea update blog dengan entry terperam dan bagi korang geram [HAHA!! Gelak jahat]
Habis nak buat macamana kann entry peram banyak plak cerita pasal makanan nih..salahkan draft sebab dia yang simpan entry tu..Kita cume Save je lllalllallala...
Pernah dengar Nasi Ayam Mancongkam? Mesti korang pernah dengar dan pernah rasa Nasi Ayam yang mancongkam jiwa tu..pssstt sup dia ada cabai burung silap budget daun sup nangis le tahan kepedasan
*selalu kena..Nampak sangat kerakusan menghirup sup kann..
Nih nak cerita bagi dulu festaim makan masa kedai dia kecik lagi dan time jalan pun tak dibesarkan memang terbaik....Nasi dia memang banyak kalau beli sebungkus tu RM3 kalau tak salah boleh makan 2 orang..*itu kalau perut kecik la..klu perut tong mesti kata tak cukup tapi memang siyes mengenyangkan...
Ingat dulu kalau abang nak belanja makan selalu minta Nasi Ayam Mancongkam nih je..makan kenyang sampai besok tu sebab nasi dia memang sedap berlemak..Tapi peberet kite tetap Nasi Goreng Ayam Biasa,tak sior makan yang hat garing tu..minum plak dngan Limau Ais dia memang kesukaan sepanjang zaman..Cuma sekarang la dah kurang makan dekat situ start dah ambik alih dengan anaknya...
Rasa macam tak kick macam dulu..tatau la kann korang maybe kte je kot rasa macam tu....Haritu tetiba plak mengidam nak makan balik kerja cepat² singgah sana nasib baik jalan sehala nak kerumah..Dah self service plak sekarang adoii tak suka betol la kann besh duduk order sampai makan bayar terus blah..




Ayam Goreng Biasa je takmo garing²..kalau korang nak garing pls mintak garing yea..



Paling suke limau ais dia...siyes tak pernah order air lain selainn air nih kalau makan kat sana..
Cuba test time tersedak sup terggit cabai minum plak limau ais nih sengat smpai rasa sakit tekak terbaek..kuikuikui..


P/s:Dah nak puasa nih banyak plak entry makan² sadis kalau ter'view' time puasa...









9 comments :

ariana said...

sedapnya nasi ayam..nk mkn. skrg lah masanya..ramadhan dh hampir menjelang ni..:)

♥ Wina ♥ said...

saya tengah puasa!!

mmg ramai yg post pasal makanan tau sekarang nie uhuhuhuu

eh, saya suka makan kat sini..saya suke ayam garing ;-)

Liza Razak said...

kt mane ni sis?

Mrs Ledibet said...

@ariana

Memey sedap la hehe...

Mrs Ledibet said...

@♥ Wina ♥

oh wina puasa ke sory huhu..itu la buka semua blog pun pasal makan je..blog kte pun kuhkuhkuh..aym garing pun besh tp tak gemar..

Mrs Ledibet said...

@Liza Razak

nih dekat gombak la liza..tak pernah makan lagi eh..cepat g test

aTy _faRed~ said...

lame giler tak makan nasi ayam mancongkam..!!! ni yang kat gombak tu ek...kat shah alam dulu ade..tapi tak berape nak laku..so tutup dah kedai nyer...nak gi gombak tu malas ar..tapi teringin nak makan..!!! aarrggghhh.....

ros_reeza said...

salam perkenalan :)

Sedapnya! terliur tengok tau..

Mrs Ledibet said...

@aTy _faRed~

Oh dekat shah alam pun ada dulu taktahu plak kte..klu teringin redah je dtg gombak kang kempunan hehe

Total Pageviews