Cara Detect Gambar Curi



 Hokeh semua aii baru tau cara nak detect kalau gambar kte kena curi..Baru kejap nih je tau tak sampai 5 minit terus nak kongsi pada korang yang tak tahu..pada yang tahu tu dok diam² eyh...Mula² korang pastikan laptop atau PC anda mempunyai internet kalau takde tak dapek den nak tolong...1st step korang pergi ke www.google.com. picit Images seperti diatas yang ada anak panah tu yea kalau tak nampak..



Korang upload gambar korang dari laptop atau PC ..ikut anak panah kalau tak nak sesat hehe!!






Contoh gambar diatas keluar sekali dengan link dia..Itu blog aii pun takde siapa pun nak curi..
tak cantik pun hewhew..



Cukuplah belajar ini saja untuk hari ini..Yang pemes² tu cuba test mane tau ada plak klon² pic korang plak kann..Tapi jangan plak melenting kalau gambar korang ada diblog lain maybe korang pernah bagi permision atau sudah dapat kredit..hehe..





3 comments :

♥ Wina ♥ said...

thx dear! nanti nk try la *bajet artis-konon² ade org nak curi gambar ai* hikhikhikkk

Al Kisah said...

kadang2 alkisah terambil ghak gambar2 dalam google.. tapi kasi credit la.. takut2 kena sue plak..

kalau diorang nak curi gambar alkisah.. fikir 2-3 kali ghak kot.. sebab alkisah letak watermark..

aTy _faRed~ said...

waaahhh...info terbaik..nak cube ar..[bajet macam popular sangat orang nak curik gambar haku] hahahaha

Total Pageviews