Makanan Pertama Aqil


Orang  sekarang kata baby kena makan time dia dah  berumur 6 bulan..tak elok bagi awal² 
sebab sistem penghadaman dia belum kuat tapi orang dulu² rileks je 
bagi makan 'nasi lecek'  time umur 4 bulan..
ishk mana nak ikut nih..
Bila cakap dengan orang tua² mesti dorang argue macam² plak sekarang..
haruslah jawapan yang terkeluar dari mulut nih kata
 orang sekarang makan macam² sekarang semua pun macam² banyak la macam² dalam makanan tu..
eyhhh berapa banyak macam² daa...

Sudahnya Aqil baru diberi susu + cereal beras nih time umur 5 bulan lebih..Kesian tengok macam asyik lapar je hisap² jari kadang² 1`penumbuk genggaman dia masuk mulut..
tidor pun tak lena 15 minit asyik terbangun je..
Start bagi campur nih baru Aqil tido nyenyak sket kenyang kot..tapi sekarang dah 6 bulan lebih Aqil tido
asik terjaga mesti dia lapar lagi..patutnya dah kena bagi bubur nasi yang diblend tapi bila buat aqil tak mau makan plak tak sedap kot ke kte blend tak betul² halus..
Dah la tak makan siap buat muka lagi pastu bagi lagi macam nak termuntah..alahai jangan lah ikut jejak langkah kakak mu yang makan 'gerber' je dan abangmu yang nak kentang putar kfc je mau bangkrap mama hehehe...Bagi biskut rusks tu pun Aqil tak mau huahauhau please takmo memilih makanan macam mama..[pingsannn]





Nasi yang diblend bersama sup sawi maybe tak sedap kot..


p/s: Pening nak bagi makan apa?takkan cereal je..korang ada idea tak meh share dengan kte....

No comments :

Total Pageviews