Check up Aqil


Berat 3.8kg
Panjang 56.5
BMI 15
Lilitan Kepala 47


Vaksin In Hep B(2)

Okeh check up 2 bulan berat badan Aqil meningkat hampir sekilo masa dilahirkan berat Aqil cuma 2.95kg ..Kira okeh la ada naik tapi kalau ikut menyusu kuat bebenor..orang kata anak lelaki memang kuat minum susu tapi Aqil cuma minum BF sebulan je..Jika BF aje maybe berat Aqil akan lagi bertambah tapi apakan daya Aqil takmo minum BF dah selepas 4 hari dah sedap minum FM[punca next entry okeh]...Masa check up Aqil kena injection Vaksin In Hep B rasanya untuk Hepatitis B kot..Lupa plak sebab dulu dorang panggil injection 3 serangkai now 5 serangkai plak...Oh nasib baik bersama bonda dan haruslah bonda yang pangku Aqil sewaktu injection tu..Mama dia takut jarum okehh dan sebenarnya tak boleh tengok Aqil kena injection sian dia sakit wooo..Misi kata mama gediks whatever..ai tak sanggup u...

Check up Aqil [3 bulan]

 Berat 5.8kg
Vaksin DTap-IPV/Hib (1)

Kali nih naik lagi 2kilo *tepuk tangan yeayyy...Aqil membesar dengan jayanya kerana susu 4oz itu patutnya 4 jam sekali tapi Aqil 2jam sekali gagah betol hero ai nih kalau bab menyusu ....check up kali nih Aqil kena injection lagi DTap-IPV/Hib dan seperti biasa check up tengahari dan time tido Aqil....sepanjang check up senang je sebab dia tido kann tapi kesian masa nak injet tu Aqil still tido walaupun dah cuba kejutkan dia [dasar tido mati cam mama dia jugak hehehe] Aqil tak nak bangun jugak..Misi tak nak tunggu sebab banyak lagi baby nak kena injet menunggu giliran diluar..Maka misi terpaksa injet Aqil jugak..Suara menangis Aqil memenuhi ruang bilik itu [wah macam ayat novel]terkejut sebab sakit kena injet kann tapi Aqil budak baik dia nangis sekejap je then terus sambung tido balik..hehe



Mama snap gambar nih pun sambil tutup mata bolehhh???
Nasib baik daddy dia ikut boleh la daddy dia yang pegang Aqil..


Say bye-bye to itchy scalp and thinning hair with #OrangeHairArtStudio's cooling shampoo and scrub cream.

Check up Aqil [4 bulan]

Berat 6.6kg
Panjang 63cm
BMI 16

Yeayy Aqil dah 4 bulan..berat Aqil naik 800gram dari bulan lepas tapi dah kurang naik sebab Aqil asyik demam dengan flu je tapi jenis OnOff ..kesian Aqil kadang² susu pun kalau bagi 4oz pun tak abis...Orang tua² kata sebab baby nih kalau nak "membeli" memang begitu..Check up kali nih nasib baik takde kena injet tunggu check up 5 bulan nanti baru kena injet lagi..Sekarang Aqil dah pandai meniarap berpusing² tergolek² atas tilam suka sangat dapat belajar benda baru..Aqil jugak dah pandai gelak terbahak² kalau pegang leher dia amboi pengeli ya raabi ikut sapa lah tu..hehehe..




My Handsome Boy...

2 comments :

Totie@Tomy said...

aqil macam damia bila time inject jerk susah nak bangun..hehe salam kenal..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Totie@Tomy :Dorang saje je kot buat² tido takut kena injet hehe..slm kenal jugak

Total Pageviews