Belon Panas Dan Takoyaki

 gambar cilok dari Fanpage Bro Eyriqazz [jangan marah yea]

 Cerita dari Wordless Wednesday tadi..

 Alkisah dah dapat tiket naik belon panas [entry ini] maka haruslah eksaited sebab pestime naik belon panas nih sangat teruja taukk...[tak jakun okeh] Dapat tiket hanya 2 so suda jadi macam couple baru bercinta pergi berdua-duaan tanpa anak-anak [dating jap] sebab kalau bawak kanak2 memerlukan tiket jugak..

Masa mula2 sampai tu tengok macam tak meriah takde orang so buat chill je ingat kteorang awal..Dah park kereta terus ke kaunter tu isi form bla bla bla ishk kena letak berat kot haruslah main agak je [padahal tak terima kenyataan dah ikut langkah Incek Chubby] Tanya kat amoi tu kenapa tak ramai orang ghupenye event dorang dari siang patutla pun kteorang penutupnya lagi satu tiket dorang limited.. Pastu kena Q la kan nak naik jumpa plak dengan Bro Eyriqazz dengan Sis Sha..kte tegur dorang tapi dorang tak kenal kte sob..sob [macamlah blogger besh]

 gambar cilok dari Fanpage Bro Eyriqazz [jangan marah yea]


Amoii Oreo tu kata kalau buhsan Q boleh la join game2 yang ada kat situ tapi kte tetap dengan 1 tujuan belon panas je dalam pala hotak hehe..Dia bagi biskut oreo tu jugak tapii dengan sopan amik sekeping je ikutkan hati mak lahap memang kte hambik 1 bekas [peberet tu cicah plak dengan susu HL terbaek]

 gambar cilok dari Fanpage Bro Eyriqazz [jangan marah yea]



Dekat tiket tu flight katanya pukul 9.30pm hingga 10.30pm..Wah lagi eksaited laa ingat sejam dok dalam belon panas tu tapi 10 minit je kot dan kte assume tinggi la dia terbang ghupenya boleh la..Bila tengok dari bawah macam rendah je tapi bila dah naik mak aii gayat jugak ekeke eksyen nak tinggi konon baru tinggi cenggitu dah gayat..Untuk sekali penerbangan [cehh] bole naik dalam 3-4 orang je sebab kat dalam belon tu dah ada sorang mat salleh yang nak kena adjust api tu..Kte dan Incek chubby adalah last call naik so kami dapat naik berdua aje [skali mat salleh tu la hehe] Besh tak sangka merasa jugak naik belon panas nih kalau nak harap event belon panas kat Putrajaya tu tak tahu pergi ke tak dengan orang ramai kemain tu
 [eh 15-18 Mac nih ada belon panas la kat Putrajaya]


Play and Win.. Homaigod this is superOhsem..Jom try




Tapi slack la kat padang tu berlecak yelah petang Ahad tu kan hujan abis kaki kena lecak [spoil] lepas tu agak terkangkang2 naik belon panas tu akibat ketinggian tempat nak naik tu [yelah kte pendek] Masa memula belon tu naik macam geli2 perut orang agak gayat katakan dengan api tu bunyik dia dalam hati terbakar jugak rambut aku nih haha..Dengan berbekalkan handphone cabuk yang menanti masa terpadam akibat kehabisan bateri dapatlah snap bape keping gambar itu pun gelap kemain..Mat Salleh yang adjust api tu baik dia yang offer diri nak tangkap pic kteorang..Siap sebelah tangan pegang handphone cabuk kte sebelah lagi adjust api biar pic kami nampak terang cool kan dia..

PIC REMOVED

Abaikan muka kte yang gayat tu...lalllllalallalala..
[macam biasa bro..gambar tak clear sebab dari handset cabuk kte]


 gambar cilok dari Fanpage Bro Eyriqazz [jangan marah yea]


Thanks to Oreo,Churp2 and Bro Eyriqazz

Lepas dah naik belon panas tu apalagi angkat kaki lambung sebab hajat dah lepaskan..Maka destinasi seterusnya Uptown Danau Kota dalam edisi mencari Takoyaki ini semua gara2 terbaca blog Cik Epal dalam entri nih..Pengaruh sungguh tengok macam sedapkan padahal kalau bab makan memang banyak yang kte tak makan..Arghh pedulikan tekak dah meronta2 nak rasa kejadah tu so kena juak rasa..


Ini la ghupe kejadah Takoyaki yang berjaya kte makan..
[macam biasa bro..gambar tak clear sebab dari handset cabuk kte]



Okeh nasib baik stall tu kat tepi jalan kira lalu kat tepi je dah nampak..Tapau amik 5 ketul je RM5 makan dalam keta tapi Incek Chubby kena rasa dulu..Tengok muka dia berkerut2 ishkk..

Me : B tak sedap ke..
Incek Chubby : Diam sambil muka berkerut..
Me: Rasa ape B?
Incek Chubby : Wah panas panas..
Me: Gelojoh betol apa rasa dia [penuh eksaited nih]
Incek Chubby :Sedappp...rasa udang lar..


Gadis Ayu makan dengan sopan hikhikhik[gelak pun sopan]

[macam biasa bro..gambar tak clear sebab dari handset cabuk kte]



Kte dengan takut2 makan slow motion panas woo tapi sies sedap tak percaya kte boleh makan bende pelik cenggini [bagi kte la kan kata makanan jepun] Thumb Ups lenkali boleh makan lagi nasib baik la lokasi dekat dengan rumah..Yeay...



Share ur time & guidance & b a 'Kakak Angkat' to 
an orphaned girl with #SinarCahayaku today!

1 comment :

Unknown said...

area mane eh?tak jumpa!!!;(

Total Pageviews