Ubat Sakit Tekak

Okeh dalam draft dah menimbun cerita sampai cerita yang  suda basi pun ada..ishk semenjak nih hati rasa tak keruan plak bila nak update blog..stress maybe dengan keadaan sekeliling yang menyakitkan hati..oh takpe itu cubaan tapi yang betul2 paling seksa bila diserang sakit tekak..
Mak aii sakit betul nak telan air liur pun perit apalagi nak makan atau minum..
Badan mula susut *ceh susut kat jari kelingking je walaupun kurang makan dalam masa 2 hari sebab sakit punya pasal haruslah lepas baik balas dendam balik kan..sudahnya ibu jari pun gemuk dari biasa hahaha..
Korang pernah sakit tekak? mesti pernah dan rasa azab dia kann..lepas korang pun sibuk la ikthiar macam mana nak elok cepat kan..yelah macam ada orang itu sampai google nak cari petua atau cara berkesan nak cepat baik sakit tekak..huishh saya lah tu..
Hasil carian google dapat macam2 petua minum air asam jawa la..kembang semangkuk la macam2 lagi tapi ada 1 sempoi je dia punye petua makan eskrim??... yang demand tu eskrim Mc'donalds plak tu.Dalam petua tu suruh makan Cone Sundae tapi harus lah bersememeh kan kalau pakai cone-bukan pengemar eskrim sangat..Apalagi lunch time terus pergi Mcd dengan harapan lepas makan eskrim terus baik..




Set Lunch orang Sakit Tekak...
Tak bole makan Nasi kena makan Bubur..Bubur Mcd Sedap hehehe...





iklan:-Makanlah eskrim Mcd untuk kelegaan sakit tekak..puiiii..

Serius takde makna eloknyer makin parah adalah tapi tatau la untuk korang plak kann..Rasa sangat sadis budget dengan petua simple cenggini cepat melegakan sakit tekak tapi malangnya bertambah teruk...





Bila dah makin teruk barulah terhengeh2 nak minum air asam jawa la..nak minum air suam banyak2 la..nak makan woods banyak2 lah..
Eh woods plastik kuning Extra Strong memang berkesan walaupun tidak terus hilang sakit tu kan...Gambar diatas Incik Chybby salah beli yang nih rasa lime je lebih tapi takde rasa perubahan pun..
Lepas makan Woods tu okelah lah sikit tapi padahnya pergi minum ais lagi memang menjawab la..Pergi spital dapat ubat kumur dan antibiotik makan sehari je *anti ubat katakan
Esoknya lagi parah sudahnya bonda sarankan sapu Nila dileher dah ghupe macam avatar dah pun..Bonda kata itu bengkak cantik *ohhhh bengkak sebab muka nak bertambah cantik la..itu tipu..
Dah sapu Nila minum air penyejuk badan dan makan antibiotik paksaan incik Chubby akhirnya Alhamdullilah keesokan harinya tekak dah okey..Yeayyy...Time Balas dendam!!!


p/s:-Korang kena minum air suam banyak2 dengan keadaan cuaca sekarang yang tak menentu nih...

p/s:Puiiii nasihatkan orang tapi sendiri pun kurang minum air suam hehehe ;)

Jom join Nikon I AM A MOTION Hero Contest!









4 comments :

aTy _faRed~ said...

oowwhh...harus kah saye terpandang eskerim mcD time saye nak diet dan ade check-up esok..tidaaaakk..!! tak tahan godaan..heheh..;p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sekarang cuaca tak menentu. sebba tue kena jaga kesihatan.lagi avoid beli air yg kat pasar2 malam. baru2 ne ila beli sbb anak merengek2 tgok air warnawarni. satu umah terus demam&sakit tekak.

Anonymous said...

Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh ...rahsia hilang rasa sakit dan tambah keterampilan daripada alam semulajadi Malaysia dan ketikketok!

ketikketok said...

Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh ...rahsia hilang rasa sakit dan tambah keterampilan daripada alam semulajadi Malaysia dan ketikketok!

Total Pageviews