Bersedia Masuk Sekolah Balik!!!



Besok dah mula start sesi persekolahan bagi my doter..eh dah masuk darjah 2 how time flies rase macam dia kecik lagi je rase mcm baru nak masuk tadika je.. 
(perasaan muda kot padahal anak dah membesar umur jugak dah meningkat wawawawa...)
Oke sedar diri kena dah jadi mak orang so kena join the mak² thehehehe...
Barang³ keperluan sekolah semua dah ready awl³ December lagi mama eksaited sangat pun atau lebih senang takmo bersesak kemudian..
Nak masuk darjah 2 nih my doter demands sket nak Beg Angry Birds pink kaler aje..okehh la mama turutkan since exam akhir tahun aritu dia dapat 5A...
(padahal mama janji nak beli laptop untuk dia)
Wah punya kemain mama dia anak baru dah 2 pun nak beli laptop..ehh!! bukan laptop betul tu pun laptop mainan yang boleh belajar spelling English tu...
My doter tanya kalau mama beli laptop tu boleh buka Facebook ke owhhhh mama pingsaannn.....
See canggih tak canggih budak zaman sekarang...awok dulu darjah 2 takde makna tau apa itu komputer apalagi laptop...
Tahun lepas  prepared baju sekolah 3 pasang semua stok nak Canggih je tapi tahun nih just 2 pasang itu pun Jony&Jeny...
Kasut pun tahun nih 2pasang jugak tapi compom tengah tahun kena beli lagi..pakai kasut sekejap je abis terkoyak² tapak dia sebab my doter ikut style mama dia jalan seret²
(everyday i'm shuffling)wkwkwkwkkw
Kebanyakkan barang² sekolah pun beli mesti lebih lagi² kalau alat tulis sekejap je ada pastu hilang bagi kawanlah..ohh my doter sangat baik hati bila mama tanya mana kaler dan pensil dia siap bole cakap lagi bagi dekat kawan dia kesian dia takde pensil..
mama pingsannn tiap² bulan kena beli baru..
Tahun nih my doter dah kena amaran kalau still bagi kawan lagi macamtu mama takkan beli lagi
tulis je pakai kayu aje *tipu..
Tak sampai hati beli jugak walaupun membebel tak ketentuan hala....Yang bikin mama pingsann my doter kata alah mama kann banyak duit tiap bulan dapat gaji dalam Maybank tu...errkkkk!!!



P/s:Besok nak settle semua hal² sekolah anak dan settle apa yang patut..






No comments :

Total Pageviews