Apitt Hilang!!!


Continue entry
Haiii peeps...


What a wonderful sunday semalam hari cerah je sesuai bawak anak pergi jalan2 cadang nak menonton "koyang" bak kata Apitt tapi tak jadi alkisah kepanjangan "Q" kat cinema KLCC tu...
Mak aii tak sanggup kot nak Q dengan carry baby Aqil lagi(itu la degil takmo pakai stroller)dengan penuh hampa menuju ke Food Court nak makan table pun banyak full (mama pun yg tlebih hampa ekeke) tapau Mc'd dengan Subway lepak ala picnik aje dekat Park tu..

 The Gedik's is Mine..
<3 Aqilah & Apitt


Ramainyer umat semak rasenyer dengan budak2 yang lepaking disitu menghembuskan asap rokok lagi..ciss tak sesuai terus daku berkata jom daddy pegi Lake Garden je baru aman(tak suke kot tempat semak cmtu).. 
Tapi tenggilingkuh terus menuju ke Titiwangsa apabila si Gedik Apitt nak tengok kereta tash katanye
 (ala kereta remote control tu)..



 Aqil pun rimas mase kat KLCC sebab Mama tak pakai stroller
 Pic nih time dah sampai Tasik


Okey dah sampai Titiwangsa terus tuju ke tempat dorang main kereta racing tu kejap..bagi Apitt puas hati lepas tu terus gerak kat tempat playground..
Wah Apitt dan kakak dia kemain gumbira lagi berlari2 memanjat apa yang ada kat playground tu..Mama dengan Aqil lepaking dekat pondok je tengok mereka keseronokan bermain..
 Daddy plak mcm biasa mengawasi anak2nyer bermain..Habis berpeluh2 baju dorang bermain setelah 2 jam lebih sakan kat playground tu..

 Tengok memanjat selagi tak lepas keatas cuba sampai boleh

 Yeay!!! lepas pun sampai keatas..


 Panjat sini plak..


Hari pun dah petang Mama pun tengok dorang main mama yang letih..Jom pulang masuk dalam kereta Kakak dengan Adeq dah tidor keletihan..Eh Aqil letih bukan sebab main playground tapi letih dok dalam stroller hehe..Apitt jugak tak letih2 ada je nak bebel dalam kereta..
Sampai rumah tinggalkan kakak dan adeq yang tido dekat rumah Opah..Apitt masih ada banyak tenaga nak berlarikk lagi dalam supermarket mama nak pergi Giant beli susu...
Bermula la story dakuh seriau rasa macam kena heart attack ishk macam2 lagilah...Sampai aje Giant Apitt dah mula berlari2 takmo dok dalam troli seperti kebiasaan..duhh dalam hati mama tak letih2 ke Apitt nih mana dapat extra energy Ohhh lupa dia suka minum air daddy PowerRoot.. 
(eh biase la budak tengah lasak tak reti letih)

Okeh dah ambik semua barang nak dibeli tiba di Cashier Apitt dah berlarik ke luar dengan pantas suruh Incek Chubby kejar tapi Apitt lagi pantas hilang dalam kesesakan orang dalam Giant tu..
Dakuh yang tengah menunggu barang di scan rasa nak sepuk kepala cashier tu terhegeh2..Daddy datang mengeleng kepala kata tak jumpa aduhh tatau nak kata apa perasaan time tu sebab dah 2kali Apitt hilang dalam supermarket tapi ini paling lama 10/15 minit baru jumpa balik..
Jenuh daddy cari sampai keluar takut Apitt ke playground dekat Foodcourt tu tapi masih juga tiada..da settle bayar dakuh terus berlari ke depan bertanya sorang hamba Allah nie nampak anak saya tak pakai kemeja biru kecik nih..perghh sekali dia boleh jawab tak nampak tapi tak kisah kalau hilang nanti dorang akan buat announcement bila ada orang jumpa..senang je cakap macamtu..  
Akhirnya kulihat dari jauh Apitt menangis bersama Daddy sebab kena piat tinge dengan daddy..Tau jumpa dekat mana dekat area tergantung2 mainan dalam supermarket dia boleh masuk balik..Fuhhhh..nafas panjang time tu alhamdullilah nasib baik jumpa kalau tak meroyan la saya..Dah sampai rumah tanya Apitt pergi mana tadi dia boleh jawab pergi jalan2..huhhhhhhh pingsan mama cenggini Apitt oiiii...




Apitt yang semakin nakal dan petah bercakap buat Mama geramm je!!




No comments :

Total Pageviews