BSP + 37 weeks and 4 days

Hello peeps..


Setelah sekian lamanyer menyepikan diri  dalam alam maya blogging nie rindu sangat rasenya nak meng Update story morykuh..dari story keboyotan yang tidak kehabisan dengan BSP kini dengan chenta ati yang baru..owh rasa bakal jadi karangan sekolah kalau nak buat entry nih sekali so kena cerita step by step okeh..
BSP..BSP again and again memang sangat buhsan tatkala ke klinik 4x sehari semata2 nak cucuk hujung jari untuk mengetahui bacaan gula dalam darah..demi anak mama takpe mama sanggup sayang..makan opkos kena cover kalau tak nanti result bacaan sume merah haru bak kata misi kalau ada 2 merah iaitu 2 keputusan darah yang melebihi 6.7 mmol memang comfirm kena refer hospital  dan yang lebih takut kalau sampai dah insulin kena injet sendiri owwh kat perut…eii takut2 jarum tu sakit…
saya yang tidak tahan sakitt..
gedik kannn…
Untuk pregnancy kali nie memang lain minum air gula sampai 2 kali..blueewrrkkk sumpah tak sedap..BSP pulak 4x dah sebab ada je result merah tu..yang latest menyebabkan kena repeat lagi sebab bacaan untuk tengahari pukul 2pm naik sampai 9.3mmol..
aduh padahal makan nasi sedikit dengan ikan goring je plus minum air suam..

Okeh cerita untuk last BSP aritu keputusan amatlah bagus sekali tiada bacaan langsung yang melebihi paras 6mmol..wah beshnya rase tak payah repeat lagi BSP walaupun ketika itu pregnancy dah masuk 37 weeks and 4 days..pelik juga padahal makan seperti biasa pagi breakfast kueh teow goring,lunch nasi jugak minum air manis lagi air jambu batu plus makan jambu batu buh asam manis lagi..
heran2 tapi takpe yang penting no more BSP..yahoooo…

Been fighting for a change? In small ways, or big ways, allow the light to guide u #PetronasDeepavali
Malam selepas BSP yang terakhir pukul 8pm memanglah satu saat yang ditunggu iaitu sesi membalas dendam hahaha gelak jahat nih..seharian makan tetap makan tapi ibarat tak puas macam sangkut sebab makan kena coverkan so da settle BSP apalagi menyekik laa…Hidangan Nasi kandar Pelita menjadi santapan owh sungguh heaven and 1st timer sepinggan nasi kandar plus sayur dan ayam goring kuah campur licin..heekkkk buruk lantak betul…balik tido kekenyangan  Zzzzzzz……

No comments :

Total Pageviews