BSP Over and over again..

Blog sepi sunyi serta bersawang..
Tapi kujengah tiada penunggu..
kuharapkan penunggu itu kamu...
Tapi adakah yang sudi menunggu entri barukuh...

Pantun mukadimah cannot go haha hentam aje lah labu...tiada idea nak upate tapi bila mood update dan idea datang bergolek time itu jugak stress datang bergolek2 datang macam steamroll yang mempenyekkan kesemuanya..owh sangat geram takpe itu maybe ujian kecil yang perlu kutepis..

Manusia memang tak pernah senang melihat kesenangan orang lain..Ada sahaja yang perlu menyakitkan hati,tidak puas hati tapi puas hati melihat orang teranaiya..ohh siapakah orang itu ADALAH...hey u!!! ini nak bitau sikit je DOA orang teranaiya sangat termakbul okehh..

Grrrrrrr....sapa wat mama apitt stress nihh...

Malas nak layan bende2 tahi ini sebab bikin darah tinggi je..ehh pelik bukan yang kualami sekarang darah tinggi tapi kencing manis..Adeh berkaitan ke?opkos because bila rasa stress je atau jiwa kusut otak serabut penenang jiwa raga adalah makan..makan..makan tanpa henti...oh maybe saya stress bacaan mmol kencing maniss saya tinggi..gotcha!!!da bole jadi Doctorrr nih...

Eh takpaham lagi...? makan kalau tak ingat dunia time preggy nih kalau tak jaga comfirm la kencing manesss atau nama omputihnyer... 
Nak tau apa tu baca kat link itu yea kawan2...

Bila makan tak control padahnya kena buat BSP 4x tu kena check darah sehari nak tengok bacaan gula dalam darah berapa mmol..memang aritu makan memang cover la sampai mengigil badan tahan lapaq..Namun kufikirkan panas sampai kemlm tapi malam pulak hujan..bacaan BSP kali ini malam plak mendadak naik kaw2 sampai 8.1 mmol..dush..dush padah sejam nak pergi check darah mencekik sebungkus ayam penyet..Memey haru la kan dah ase nak pingsann tak masuk nasi sehari suntuk tidak menahanlahkan tatkala incek chubby menapau makanan peberet tuu....

Takpe2 kena lagi BSP 28hb nih akan ku control dan cover sebaik yang mungkin..Tamo lagi cucuk jari nih sakit tau..macam entri Wordless Wednesday yang lepas tu misi itu sesungguhnya agak kelam kibuit sikit pada aritu memang la orang ramai tapi dengan budak pratikal ada keje takdela banyak sangat kott...Selalu tiap2 bulan2 check up dia yang amik darah elok je tak ase sakit pun kali ini jarum boleh tercabut sakitnya masyallah..saya jenis tak tahan sakit okehh..Last2 budak pratikal nih cucuk lengan belah kanan pulak mengigil tangan dia sebab mula2 staff nurse tu hambik begitu ku dah menjerittt...okeh la tak sakit pun sebab sungguh bersopan sekali budak pratikal tu..

p/s : tolong jangan buat saya STRESS okehh ...tengok sementara tengok loading pun menyempat lagi mee hailam tu..

P/s lagikk : Peyut sekarang asyik mengeras je..dOC kata tamo Stress sangat takut Effect Baby...

P/s lagikk dan lagikk : Mencuba upload tahap kesabaran yang tinggi...

Akhir kata meh lew kita berwangi-wangian dengan perfume disini..

Dupdapdupdap dah 34 weeks lagi berapa weeks jew lagii...Nebes2..
To be continue...



No comments :

Total Pageviews