Sahur hari ke3 dan ke4 #

Punca sahur hari ke3 di entry Wordless Wednesday adalah kerana kemalesan yang berganda eh tidak itu tidak benar sebenar-benarnya cerita siboyot tidak menyihatkan diri dan telah dilanda flu..mak aiihh kalau dah preggy attack pinggang sakit ape lagi kalau flu abis satu badan sengal²..itu belum lagi ditambah lagi dengan kepeningan kepala yang teramat serta hingus yang meleleh mintak dikesat..maka itu juga lah hidangan sahur pada pukul 1 pagi diatas katil hasil gorengan incik chubby..pergh makan sampai ataih katil special bebenor gamaknya incik chubby melayan siboyot..owh sangat terharu..ulang tayang lagi gambar itu disini..


Jejari gebu Incik chubby..

Itu cerita 1 pagi tapi sahur sebelum imsak minum nestum bancuh pekat² supaya lebih bertahan..incik chubby just makan kurma dan air kosong kesian dia..tapi cerita sahur pagi ini tersedar pukul 4.40am terus masak nasi goreng telur masak kicap dan goreng chicken ham..buat julung kalinya siboyot makan kurma akibat termakan godaan incik chubby yang mengatakan bagus untuk ketahanan badan iaitu tenaga..yea siboyot makan sebiji cuma dan sampai sekarang jam menunjukkan pukul 5.20pm siboyot tidak merasa lapar lagi kecuali tendangan² dari si junior sahaja..eh pelik tak sekejap je siboyot sihat sebabnya kalau nak tau next entri okehh tak makan ubat pun..haha macam drama episod plak..

Walaupun nampak tak menarik tapi sedap tau..hehe

Resepi telur goreng/masak kicap

Goreng telur mata
gorengkan bawang besar dan cili padi
tabur bawang dan cili diatas telur
curahkan diatas kicap manis cap kipas udang
sedap makan dengan nasi panas layan..

p/s :terima kasih B aka incik chubby yang tak pernah buhsan layan karenah siboyot..kalau kesah pun ada den kesah hehe


8 comments :

Farra Dhelina said...

nampak naget! lamanyaaaa tak mkn naget!! tempura lak tu.. ai like :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sama la saya.. sampai dah sarat still lg bangun masak sahur utk en hubby makan. ttp buat kerja2 rumah mcm biasa

msredcheesecake said...

kurang sihat ker? muga cepat sembuh...rest banyak2 yea mama boyot hheee...

PinKy MoMMa said...

kadang kadang simple tu yg sedap yang :)
sahur tak lalu mana pun hehe..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

farra - pergh tempura mmg besh..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

the lekat-lekitt- opkos la kata tanggujawabkan..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

msredcheesecake - thnks u ;)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

pinky momma - sahur tak payah beradun sangat lauk pun karang bkn lalu mkn.. ;)

Total Pageviews