Puding Triffle Ladybirdluvone

Lama dah nak cuba masak puding triffle nih tapi gedik je nak buat nak makan memang kureng benda yang agak lembik2..ini terpegaruh dari satu blog ini I'm yours dan lagi blog ini pinky momma akibat geram je tengok puding triffle yang begitu mengiurkan mesti kena cuba..bahan2nya pun simple aje cuma perlu ada

Kek gulung
Tepung kastard- 3 sudu
Susu krimer-1 tin
Jelly-1 kotak
Gula-ikut kesukaan
Buah(ikut suka)
Air-1 cawan untuk kastard


Cara²nya :-



Potong kek gulung seperti diatas...


Letakkan didalam acuan atau bekas/loyang
tekap²kan supaya tiada ruang kosong


Bancuh 3 sudu tepung kastard bersama 1 tin susu krimer dan air..
Kacau sehingga tidak berketul²..
Masak sehingga likat dan masukkan sedikit gula


Tuangkan bancuhan kastard tadi diatas kek gulung 
dan menutupi keseluruhan kek


Potong Buah oren(itu je ada dlm peti ais)
Nak guna cocktail ke buah lain pun boleh..
ikut tekak masing²


Susun buah oren tadi diatas bancuhan kastard 
harus ditekan buah itu supaya mendap
ini kerana dikhuatiri timbul apabila dituang jelly..



Masak jelly seperti arahan dibelakang kotak..


Tuangkan jelly seperti diatas dan biarkan sejuk didalam peti ais..
Layan dimakan sejuk²


p/s:-memang besh siboyot tak makan bende lembik² pun terus layan

  • nak kulit cantik disini
  • mimpi menjadi kenyataan disini
  • Tanpa make up boleh jadi cantik disini
  • Nak menang RM25,000 disini

8 comments :

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

aaa.nmpk sedap! pos ke sini..hehe~

mizzkechique said...

ni pun nk buat jugakkk..tp smpi skang tak terrrbuat..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

khumaera - kalau pos nanti hancur la hehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

tina- amboi banyak betol listing nak buat yea...sama lah kite ini dah 2 nanti ada lagi ekeke

honey amour said...

nyum!!! yunk..aku dah lama nak buat kek² ke, puding ke..tapi tak pandai la..kesian kan...tau beli jer...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

honey amour - ini pun 1sttime buat sendiri gara² bb dlm peyut tingin heheh

PinKy MoMMa said...

wahhhhhhhh berjaya!
senang je kan nak buat dia..puas ati leh makan banyak skit hehehe

syabas..syabas..

PinKy MoMMa said...

wahhhhhhhh berjaya!
senang je kan nak buat dia..puas ati leh makan banyak skit hehehe

syabas..syabas..

Total Pageviews