Manisnya bersalin itu

Nebes counting my day....

Bergilir² serta bergantian orang disekeliling siboyot dah delivery macam² cerita dan yang pasti SAKIT memang perkataan yang paling gerun dan itu je jawapan kalau ditanya.. 
Cehh opkos la sakit bertarung nyawa tu nak melahirkan anak nih....
Yelah dengar pun dah gerun apalagi ketika merasai sendiri pengalaman nak bersalin ibarat kata bagai telur dihujung tanduk..
Mak aii fikirkan balik memang ngeri je nak bersalin nanti walaupun dah ada pengalaman tapi setiap anak itu sakit dia berbeza²..Bila tengok dan dengar orang yang kena tahan wad berhari² dan berjam² di labour room aduh sangat seksa rasanya.

 mama dunt worry okehh..


Alhamudullilah ke 2 anak siboyot senang dilahirkan walaupun ketika si afiq siboyot asyik² pingsan tak tahan sakit..maksud siboyot senang yelah ke2²nya sakit subuh dan mula memuncak pukul 9 am dan sampai hospital around 10am  dan bukaan sudah 5cm tapi 10.14am dah besalin my doter qila dan 10.55am bersalin my son apitt..ke 2 anak siboyot tidak mengeluarkan tanda menunjukkan dah nak bersalin cuma sakit sahaja
walaupun kelihatan agak senang dan cepat jahitannya jangan cakap la memang banyak tp tak tanya pun misi yang jahit time itu sebab kteorang boleh bergaduh sebab si boyot mengepitkan kaki macamana misi nak jahit hehe..Sekarang siboyot dah nak masuk 28 weeks moga nanti si junior kali nih dipermudahkan semuanya amin..sebenarnya siboyot sudah menjadi gundah gulana akibat kecuakkan yang melampau..
Risau menjalani pengalaman untuk ke3 kali tetapi dalam masa yang sama tidak sabar untuk menikmati kemanisan bersalin itu apabila melihat anak yang dikendong selama 9 bulan diletakkan diatas dada dengan kemerahan² lagi..Peyut yang kembong sudah kempis dan masuk seorang keluar berdua..


gambar ehsan Google


mood : aysik gugel je cara² nak bersalin dengan senang serta petua² bersalin..


p/s :Telah mengurangkan makanan yang membuatkan baby besar didalam peyut..


P/s lagik : dari dulu amalkan berselawat sambil minum air hujung rambut ketika mengandung..

Pamper your little ones today with the most comfortable babywear 

 

13 comments :

Cik Eka said...

semoga bersalin dengan selamat syg........ jangan takut2..

ewahhhh diri sendiri mengandung pon tak penah agi..
hihihi


ha awak..jangan lupa cari ape eh nama dia..ha genggam siti fatimah..bila rendam org kata air selusuh untuk memudahkan bersalin..minta pada org yg balik mekah sebab benda tu ada kat mekah jer.....

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

CIK EKA - terima kasih..tula penah dengar jugak pasal nih tapi tak pernah guna pun..masa 1st tu guna air selusuh je..yang 2nd plak main redah hehe

Cik Eka said...

hehehe..ouh anak dah dua?? apsal menten gojes lagi?? muahahaha

ade fb x?? add eka eh...cik eka..ada perempuan pelok pokok getah baju kaler merah..hahaha

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

CIK EKA - yup this one yg ke3..eh gojes ke manade..biasa² je..oke jap eh kite add..

Cik Eka said...

wahh dah 3?? mcm anak dare lah yang..hihihihi

petua apa ni..hehehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

CIK EKA- awk nih rabun eyh hahaha boyot² nih kata mcm anak dara..aduhaii..hahhaha..takde petua pun..

H.J said...

moga semuanya selamat..hehe

BeloG MTT said...

Semoga selamat melahirkan... Seronoknya dapat baby lagiii.. =)

Cik Eka said...

memang rabun pon..hahahaha

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bagi ibu mengandung buat kali pertama mcm saya yg memang tengah hitung hari pun.. suspen, cemas, berdebar, tak sabar semua ada. Memang yg paling tertinggi vote adalah TAKUT terkenang bermacam2 kesakitan.

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

H.J - mOGA² Amin...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

MTT- amin...dapat bb mesti lah besh..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

THE LEKAT LEKIT STORY - awk pun pregnant kan moga² dipermudahkan semuanya..takut tu pasti la sebab awk takde pengalaman saya yang ada penglaman pun rase takut dan ngeri jugak..motip tak tahan sakit sebenarnya..

Total Pageviews