Cornflakes Madu + Popia Nestum # untuk dihari Raya



Semangat pulak raya tahun ini walaupun dalam keboyotan tingin plak buat kueh sendiri untuk raya..semestinya resepi pilihan adalah simple kekdahnya yang senang dibuat..
bila senang hati pun riang nak buat boleh cenggitu bukan apa bukan gheti pun mengukiss nih ini pun eksaited buat sebab 1st time kan dok sendiri so raya kena la ada kuih² raya tu..
kalau dulu syok jer semua mak yang uruskan tak heran apa pun sekarang jer padan muka kena mengherankan diri..ekeke..
okeh weekend aritu lenguh jari jemari mengulung popia untuk bikin popia nestum ada assistant pun tak gheti gulung geram je sudahnya incek chubby a.k.a assistant harus mengoyakkan sehelai demi sehelai popia itu pun failed ada terkoyak..nak resepi disini..
so semalam cornflakes madu adalah pilihan kedua yang sempoi senang baguih dok ada..jom cekidaut bahan yang diperlukan disini..

Cornflakes
Madu
Mentega
Gula
Rice Warna warni


Okehh Cara²nya:-

Panaskan mentega,gula dan madu takmo berketul²
Masukkan cornflakes dan gaulkan
Letak dalam papercup dan hias dengan rice warna warni
Bakar sekejap dalam Oven


Saje letak gambar banyak² comey je rase


Inilah hasilnya setelah beberapa bijik telah dikunyah rangup oleh encik chubby


p/s: tak makan pun suka buat je..oh siboyot berjaya tsk..tsk..

8 comments :

PinKy MoMMa said...

cukup tak nak tunggu smpai raya tu hehe..

slmt ari raya dear..
maaf zahir batin ya!

Cik Eka said...

eka tiap2 tahun buat konfleks madu ni..tahun ni buat lagi..hehehehe

saya_arief said...

sedapp..
:D

tomatokering :) said...

wahhhh sedapnye !! :D

selamat hari raya ! :D

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

pinky momma- opkos cukup kami jenis tak mkn kueh² raya nih ;) klu kerepek compom abis..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

cik eka- yela sempoi je kan buat dia..taun dpn nk wat lg la..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

saya_arief- mana tu sedap hehhe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

tomato-selamat hari raya..

Total Pageviews