Puding Mangga





Dalam banyak2 desert inilah paling sempoi..asal sempoi je baru boleh buat sebab si boyot tidak suka kerja remeh temeh nih...pemalesss ya rabbiii..eh bukan maless lah tapi kurang rajin sama maksudnya tapi ayat itu nampak sopan sikit..okeh2 puding mangga nih guna instant je tapi dulu 1st time buat walaupun instant dan ikut direction belakang bungkusan tu still tak jadi jugak...jadi lembik giler ayor banyak sangat...



1 bungkus instant dadih brand ikut suka
3000ml air bersamaan 2 botol coke
100 gram gula / 1 cawan kecik
1 tin susu sejat ideal
buah mangga potong dadu (optional)


Didihkan air masukkan gula dan susu sejat
tutup api
masukkan serbuk instant kacau sehingga sekata
bersama gula buah yang tersedia didalam pek..
letakkan mangga dipotong dadu didalam bekas dan tuangkan ramuan tadi..
biar sejuk dahulu sebelum dimasukkan ke dalam freezer..
sedap dimakan sejuk2..layan..

update

gambar ehsan google
Serbuk instant brand ni yang siboyot guna

gambar ehsan google 
Selalu buat dalam bekas kecik² nih dan peberet adalah mangga 


p/s :asal sempoi boleh je buat..ngee~~

4 comments :

YanaMIB said...

tetibe lak mengidam puding mangga..padahal xpernah rs pn b4 ni..haha grrr~

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

YanaMIB -Sedap tau cuba la test..

Nizam Ijam said...

terliur lak.hehe

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Nizam Ijam- takmo² nnti batal pose

Total Pageviews