Nuffnang Kena Hack Oleh Gaysec

Website nuffnang kena hack oleh hacker gaysec pada 23 julai 2011.Tujuan dan motif laman nuffnang dihack oleh gaysec
Petikan daripada hacker gaysec.net
Objektif kami adalah untuk mewujudkan salah satu kumpulan yang menegakkan keselamatan sesuatu laman web atau apa sahaja sistem yang berada di dalam negara malaysia ini. Kami tidak mahu malaysia menjadi salah satu mangsa ‘dibuli’ oleh pembuli siber, kerana itulah kami terpaksa melakukan perkara ini semua semata-mata untuk menyedarkan sesebuah pihak atau webmaster tentang keselamatan sesuatu sistem laman web atau sistem itu. Kami akan mengeluarkan bukti dan kenapa kami melakukan ini semua di dalam setiap pengumuman berita ‘serangan’ kami.
Kami bukannya suka melakukan ini semua, tetapi kerana kami takut dan tidak mahu jika suatu hari nanti dunia siber di dalam malaysia inilumpuh dan menjadi “medan permainan” oleh sesebuah pihak kerana kesilapan seseorang webmaster atau sistem admin itu sendiri. Kami mahu setiap webmaster di malaysia ini saling mengingati dan sentiasa berwaspada
dengan tahap keselamatan laman web sendiri sebelum menyalahkan kami, kami tidak akan pernah merosakkan sesuatu sistem itu, tetapi hanya untuk memberi kesedaran terhadap keselamatan laman web itu.


 iklan :-Hacker is Hiring  Sumber iklan
p/s :No wonder lah nak masuk nuffnang aritu problem

p/s lagikk :APTB abis la tak dapat BE dah la tinggal seketul je...

Total Pageviews