Murtabak Maggie






Kegedikkan makin membuak2 kesian incik chubbykuh kerana terpaksa melayan karenah bini comel dia hehe..eh B tak terpaksa kann..Perut sekarang selalu sangat senak maybe junior dekat dalam nih nak membesar dengan jayanya sambil selalu buat aktiviti kuak lentang..adoii sakit lah sayang ooii..Dalam kesenakan keperutan maka kegedikkan mula datang...

Situasi Gedik2..
"B...rasa lapar lah pulak..pastu rasa macam nak makan Murtabak Maggie je..Alah macam dulu B pernah buat tu...plishhh..." (see kegedikan nampak disitu)-cakap sambil pegang peyut lagi..


Orang selalu menjadi mangsanya opkos Incik Chubbykuh harap dia Redha bini comel dia cenggini..apalagi dengan kadar kelajuan cahaya incik chubbykuh segera kedapur memasak demi memenuhi permintaan insan tersayang iaitu saya lah tu ekekke..


Inilah ghupe Murtabak Maggie...


Meh salin resepi jom..saya pun baru tau sebab tanye dia tadi hehe

2 Peket Maggie Kari- Korang guna maggie lain pun takpe kot..
4 Biji Telur - Untuk 1 Peket Maggie guna 2 biji telur..
3 Ulas bawang putih -dicincang
4 Biji Bawang Merah  - dicincang
Ayam/Daging-Tadi tak masuk pun ..(Rebus atau goreng dulu)
5 Batang cili padi -dihiris(tak masuk juga nanti anak nak makan pedas pulak)


Caranya:-
  • Rebus Mee Maggie tapi jangan letak perencah dulu..toskan..
  • Kacau telur tadi letak bawang putih/bawang merah/cili padi dan ayam/daging ..
  • Masukkan mee maggie kedalam adunan telur dan bahan2 tadi..masukkan juga perencah  maggie tadi(incik chubby masukkan separuh je)
  • Panaskan sedikit minyak dan goreng..
  • Siap sedap juga dimakan bersama cili sos..
para blogger plishh click here



P/s:Ini resepi time incik chubbykuh bujang dulu..

8 comments :

Alin Hassan said...

aih memang sodap pun.. aku plak jadi lapor ni T-T

Kucing Serius. said...

Okay memang terbaik la. Terbukak entri ni time lapar lapar macam ni. Ahaha

Oppa Kudin Nz said...

sedap jugk nmpk tuh.. :)

msredcheesecake said...

Aduh la...msred pose ni....plan nak buka luar...nak try gak buat murtabak megi ni, tuk sahur la...lapar. Lapar....hhee

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Alin - memang sedap la kan hehe..cpt² g mkn..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Kucing serius - hahaha tebaek wok..sory bikin anda lapar ekekke

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

oppa kudin - nampak je sedap rasa lg sedap.. ;)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

msred - soory sis nanti kalau buat update la entri..hehe

Total Pageviews