Nasi Goreng Pedas Terangkat

Selamat malam...

Hari nih asyik update tutorial blog je..boleh ke orang paham silap2 sendiri je paham ekeke..tapi kalau korang nak try tutorial tu tapi tak paham boleh tanya saya..sekarang nak update entri masak2 pulak semalam masak nasi goreng untuk dinner tiba2 tekak nih teringin pulak..asyik ayam penyet je baby dalam peyut pun fedup..sedap tau saya masak huhu terangkat bakul sendiri pulak..korang nak test tak meh tengok apa je bahan sangat simple..dah itu je yang ado..


Bahan2nya:-
Ikan bilis segengam (goreng)
Telur 2 biji (goreng hancur)
Sawi pendek 3btg dipotong
Hotdog 3 btg dihiris
Nasi 2 pot 1/2
Garam secukup rasa

Bahan Dikisar:-
Bawang merah 5 bijik
Bawang putih 4 ulas
Cili api 20 tangkai
Sedikit ikan bilis

Cara2nya:-
Panaskan minyak tumis bahan kisar sampai naik bau..masukkan hirisan hotdog sehingga masak..masukkan nasi,sawi,ikan bilis dan telur yang dah digoreng dan garam secukup rase.
Gaulkan dah siap untuk dihidang..

P/s:-panas dan pedas terangkat u!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

3 comments :

mizzkechique said...

nmpk syedap...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

mizzkechique -kalau tgh lapa makan lagi sedap hehehhe..

Lieyly ︱ Alia said...

20bijik ? fuhh sedap gila..alia nak jgk...ahaha !

Total Pageviews