Link Entri Blog ke Facebook dengan Networkblogs

1st thing korang ada facebook?kalau ada blog takde facebook pun tak canggih gak kan...Cehh jangan nak menipu kini semuanya ada facebook tak kira yang kecik besar pun ada facebook..Kini semua di hujung jari nak buat apa je segalanya mungkin..adoii macam iklan sudah..okeh dah melalut pulak jom kita cekedot macamana nak buat LINKKAN ENTRI yang korang udpate ke wall facebook korang...caranya mudah dengan networkblogs senang je...meh try jom...

Login Facebook search Networkblogs atau klik sini


Langkah 1:-
Register blog korang dulu > klik dekat Register a Blog > Isikan pada ruangan kosong dan ikut arahan




Langkah 2:-
Edit profile > Setting > Email settings



Langkah 3:-
Dah settle settings korang klik(bawah blogs i write) kat nama blog korang nanti keluar macam nie..




Dekat sini korang boleh invite kekawan kat facebook > Edit Detail > Widget (kalau korang nak masukkan kat blog) > Edit Authors > Refresh Thumbnail (kalau korang tukar2 template) >Edit Picture(pro)-Untuk pro je-bkn free tau > Delete blog (kalau dah taknak publish kat facebook)..

Langkah 4 :-
Akan publish dekat wall facebook korang macam ini setiap kali korang udpate dan publish entri..






p/s:-saya demam boring dok rumah so buat tuto ini ..tak paham tanye tau...



7 comments :

Mrs.Yie said...

akak dah pernah buat ni dulu tapi sekarang dah malas pulak..hehe..bagus entri ni untuk mereka yg masih belum tahu..

Anonymous said...

Mrs Yie - yeke npe tak buat dah skg?a'ah ini untuk kwn2 sy yg tak tahu lagi ngee~~

Lulu Caldina said...

lulu betul takde FB..ngee

Rai said...

malu lah nak share ngan kawan2.. hahaha..

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Lulu Caldina- yela tu tipu je lulu nih

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Rai -xpe la ..skg rai punya blog sapa baca hehehe kwn kan...

Anonymous said...

I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice

Total Pageviews