Cara tukar nama blog dan jangan tukar Url

Entri ini adalah 2 dalam satu...nak bitau kat seorang kawan dalam blog ini tanya cara nak tukar nama alah senang je the kacang goreng...

YB bukan nama sebenar eh..macamana ek nak tukar nama blog?
Babe sebab gua gedik manja cam kucin saja nak bitau kat blog padahal tunjuk depan mata lu pun boleh kann..hehe..

Login >Dashboard > Settings > Basic> Tittle

Senang gilerkan gua boleh buat sambil shuffle lagi..

Meh sini lagi bitau juga pasal blog² nih kalau korang nak tukar nama maybe takde la ganggu sangat kot' perjalanan blog korang..cehh ada plak kot tak confident nak cakap sebab baru newbie dalam bidang blog ni...Tapi ada terbaca dalam satu blog ini dia bitau amaran keras lagi jangan tukar Url..nak tau kenapa meh kita cekedot kat blog dia..sebelum tu nak copy paste sket ayat dia..

Jadi Apakah keburukkan menukar domain..??
Pertama sekali IR nak korang tahu, TAK JADI MASALAH kalau korang bertukar dari .blogspot kepada .com sebab ia akan redirect dari .blogspot ke .com korang (jika korang still guna platform blogger.com).. Yang jadi masalahnya kalau dari .blogspot kepada .blogspot juga..
Contohnya akusukamainbelog.blogspot.com kepada akudandia.blogspot.com
Sumber dari IR

P/s :-Sedang cuba menyelami lagi dunia blogging otai² sila tunjuk ajar okehh.

6 comments :

misslemonade said...

thanks alot. u solved my problema. he3

mina said...

thanks

mina said...

thanks

eRinE141 said...

Tq dear..good info..dh lama xgodeh2 blog ni...tetiba nk tukar nama plk..

Ana Syazwana98 said...

huhu.. tengskiut!!

Ana Syazwana98 said...

huhu.. tengskiut!!

Total Pageviews