Cara masukkan LINK pada gambar dan perkataan


Langkah 1 :-

Selain gambar boleh masukkan ayat atau perkataan didalam TEST TO DISPLAY yang hendak korang LINK
ini adalah cara senang selain menggunakkan sendiri kod HTML jika new post anda dalam keadaan COMPOSE
Contoh 1:-

Contoh 2 :-




Gambar contoh 1 tidak meberi kesan apa2 dan contoh 2  telah di LINK kan kepada http://ladybirdluv0ne.blogspot.com/


Nak buat macam ini pun boleh..


Letakkan link untuk dibuka disini" target="_blank" >
Letakkan url gambar disini"/>





1 comment :

ida said...

hehe...tq the info :)

Total Pageviews