Ayam Penyet

Selamat malam...

Korang semua dah dinner ke?ke ada yang diet nak kuruskan badan dan cuba kurangkan lelemak tepu itu ekeke..meh sini try ayam penyet ini pasni comfirm korang tak jadi diet punya..ini ayam penyet wong solo dekat gombak nak kata sedap korang rasa sendiri baru tau sebab tekak lain-lain kan..karang kata sedap korang kata kureng kan tapi bagi saya syedap jee...

Okeh meh kita try buat sendiri nasi ayam penyet ini mau tak? pertama sekali kena beli ayam kena potong kena basuh nak kena goreng lagi aduh sangat leceh bagi disaat kelaparan giler2 yang melanda..cara senang sediakan 4 hengget sahaja untuk sepinggan nasi ayam penyet..sangat murah dan mengenyangkan tambah lagi tang sambal dia perghh pedas sampai tangan pun boleh pijor dibuatnya terbaek..bila ada kesedapan dan kemurahan disitu memang ramai orang la nak tunggu agak2 berjanggut..kebanyakkan yang makan kat situ pun student UIA yelah jimat kos makan arini kenyang sampai esok..bila dah kenyang mula lah mengantok mau tido dulu..gudnite..okebai ;)

Sila tengok dengan kadar ketelengan kepala 90 darjah

p/s:-teringin nak masak sendiri kena tunggu Cik Mat Gebu update resepi ayam penyet dulu.. hehe

2 comments :

KuNanGKuNanG said...

wat sendiri ayam penyet ni xpenah..cuma makan kat restoran je..huhu

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

KuNanGKuNanG -sama la macam senang je kot tapi sambal dia je tak reti..hehe

Total Pageviews