No right click oke!!!

Haii chenta just nak kongsi2 dengan my blogger fwen..chenta baru aje tahu macamana nak disable right click..dengan kebutaan IT nie chenta suka menjadi silent reader pecah masuk blog orang..hhehe..bukan untuk ape saje nak explore dunia IT yang senang aje bagi orang lain tapi bagi chenta kurang paham coding2 html nih..erm benda2 cenggini kena pelan2 kayuh..oke cuba cara2 kat bawah ni kalau taknak orang copy paste apa2 dalam blog korang eyh..chenta dah buat tapi bila difikirkan balik macamana nak share kan kalau korang tak boleh copy paste..ngee~~

Cuba korang copy paste coding kat bawah nie...

klik kat sni oke..



pastu cuba copy paste pergi dashboard>layout>page elements>add a gadget



>add html then paste kat situ..Done..

So Easy..

p/s-Erm untuk entry nie chenta tak padam lagi cuba korang right click kat blog chenta...(Sharing is caring)

No comments :

Total Pageviews