Baby Apitt dan Gigi

Semalam 05 Jan 2010 genap my bb boy 9 bulan..besar dah anak mama nih..entry nie saja nak story mory kira nak bagitau je bb boy chenta dah banyak tumbuh gg ..lately nie asik demam aje risau juga..rupa2nya gg geraham nak tumbuh dah nampak putih2 kat gusi..banyaknya gg anak mama nie..atas dah empat tapi 2 gg kat depan tumbuh gg kapak agak besar..gg taringnya takde..kat bawah pula 4 juga gg depan..tambah lagi 2 gg geraham nak tumbuh sama dengan 10..
banyaknya gg anak mama..erm tau lah kalau dah banyak..mengigit aje..makan pun tak nak yang diblend lagi sebab dah seronok kunyah guna gg..hehe...
alkisahnya semalam bagi biskut tiger afiq kunyah ileks aje macam orang besar..takut juga kalau tercekik ke ape..tapi afiq dengan rangkusnya kanan kiri tangan pegang biskut..boleh imagine kan tak..adoii lahap lar anak mama nie..mungkin saja nak balas dendam sebab demam last week kurang makan akibat tak selera demam panas dengan mulut pecah dan tekak sakit..
Berat afiq pun dah turun 2 hari sebelum demam 7.8kg..bila pergi hospital check darah semua berat afiq dah turun 7kg..banyak betul turun dah susut nampak cekeding je..tapi takpe sekarang gg sudah banyak selera sudah ada..bagi afiq makan banyak2 biar bulat macam en chubbykuh hehehe...=)





4 comments :

suezensuzanna said...

hehehe...comel gigi afiq..:).....

visiting u here:)

♫:ch3nta atikuh:♫ said...

thaxx...=)

saSha a.K.a MumYalya said...

hehehe..comey..selera afiq sama ngn alya..suka sgt mkn biskut tiger tuh!!

♫:ch3nta atikuh:♫ said...

kte mmg suke mkn biskut tiger ...maybe sebab tu bb afiq pun suke..
sume pun suke..i loikee..=)

Total Pageviews